19:30

Gammelstads IF

Referat: Ohtana/Pajala FF - Gammelstads IF

Hemma på Riavallen vinner Ohtana/Pajala mot Gammelstad med 8-0 (3-0)
OPFF inleder bra och redan i den 4:e minuten kommer Melvin Rosén igenom på vänsterkanten och hittar en fri Johannes Pekkari som sätter 1-0. Sedan följer några bra chanser där Giffarnas målvakt gör fina räddningar. I den 35:e minuten kommer 2-0 när Dennis Mäki bredsidar in Johan Svanlövs fina inspel. Några minuter senare blir Johan framspelad av Borre och pangar in 3-0, vilket också blir paussiffrorna.
Andra halvlek blir inledningsvis trögare för OPFF som har svårt att hitta luckor i Gammelstads försvar. I den 61:a minuten drar Petri Ritatörmä på en volley från närmare 20 meter som går stenhårt upp i nättaket till 4-0. OPFF fortsätter trumma på dock utan att få till några fler mål kommande 20 minuterna trots flera bra lägen. Sista tio blir däremot en explosion i mål, först 5-0 genom Joel Hiltunen magnifikt framspelad av Liam Alldén, 6-0 på strafff av Jocke Juntti sedan Liam fällts. Dennis Mäki sätter 7-0 med ett vasst skott innan Liam Alldén avslutar målgörandet genom en kanon från distans till slutresultatet 8-0.

Sett över hela matchen speglar siffrorna tillställningen. Gammelstad kämpade bra och höll nere siffrorna men på slutet tröt orken och målen trillade in allt tätare. I ett mycket bra hemmalag som höll upp intensiteten hela 90 minuter gör alla riktigt bra insatser. Extraplussen idag går till Liam Alldén som är outröttlig i sitt löpande, till Dennis Mäki som löpte, dribblade spelade fram och satte två vackra mål, till Melvin Rosén som hade flera härliga upplopp på vänsterkanten samt till evigt unge Anders Gramner som verkar vara lika bra som för 10 år sedan.I Gammelstad går plussen till målvakten David Ehlin, försvarets Noa Brandén samt framåt till nr 6 som vi saknar i laguppställningen. Domare Keijo Hyvärinen hade en lugn kväll och dömde säkert.
Hörnor: 10-3, Gula kort: 0-0